Need support?
X Newsletter
* indicated required
Language

Please specify the languague in which you wish to receive our communications

Marketing permissions RGN brand identity services will use the information you provide on this form to be in touch with you and provide updates and marketing. Please let us know in which type of communication you are interested.
overlay website
Project Description

Een naamwijziging voor Techniek Nederland één van de grootste werkgeversorganisaties

UNETO-VNI is één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland. Om zich scherper te profileren en te zorgen voor betere herkenbaarheidis de organisatie begin 2019 overgegaan naar een nieuwe naam en huisstijl. Met de naamswijziging naar Techniek Nederland wil de organisatie duidelijker maken dat ze hét aanspreekpunt in Nederland is als het gaat om techniek. Vanaf het moment dat er sprake was van een mogelijke naamswijziging is UNETO-VNI de samenwerking aangegaan met RGN brand identity services. 

Uitdagingen naamwijziging

  • Goed gefundeerde beslissing nemen over de naamswijziging 
  • Implementatie van de nieuwe huisstijl binnen gestelde kaders 
  • De nieuwe huisstijl implementeren bij ruim 3.500 leden van de organisatie

Impactanalyse

Op het moment dat onze samenwerking met Techniek Nederland begon, moest de organisatie nog bepalen of ze alleen de huisstijl ging wijzigen of ook de naam. Met een uitgebreid vooronderzoek hebben we de impact van beide opties onderzocht. Op die manier hebben we Techniek Nederland inzicht gegeven in de omvang van het rebrandingsproject voor beide scenario’s. Hierbij hebben we gefocust op de visuele uitstraling, de rebrandings aanpak en de financiële begroting.

Implementatiebegeleiding

Gebaseerd op de resultaten van de impactanalyse heeft Techniek Nederland gekozen om zowel haar huisstijl als haar naam te wijzigen, om zich zo beter te profileren en de herkenbaarheid te vergroten. De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door ontwerpbureau LAVA en laat de verbinding in de techniekbranche zien en symboliseert de verschillende infrastructuren en branches. We hebben het project zo georganiseerd dat er per categorie huisstijldrager een deelproject is ingericht, met een eigen planning, begroting en projectinrichting. Waarbij wij zorgden voor het overzicht op de totaalplanning en de deelprojecten op elkaar afstemden. Samen met het designbureau en de eigen medewerkers van Techniek Nederland hebben we de nieuwe naam en huisstijl succesvol geïmplementeerd binnen gestelde planning, budgettering en kwaliteit.

Bestelportal

Er zijn ruim 3.500 technische dienstverleners, installatiebedrijven en ondernemers in de technische detailhandel lid van Techniek Nederland. Bij de introductie van de nieuwe naam en huisstijl hebben we alle leden een welkomstpakket toegestuurd met daarin informatie over de nieuwe naam en huisstijl. Om het voor de leden zo makkelijk mogelijk te maken om het oude UNETO-VNI logo te vervangen op onder andere voertuigen, gevelborden en algemene voorwaarden hebben we in CI-Control een bestelportal ingerichtZo konden alle leden snel en eenvoudig de nieuwe uitingen bestellen. De inzet van onze tooling was vanwege de krappe planning noodzakelijk. Door de contactmomenten met ruim 3.500 contactpersonen te automatiseren hebben we niet alleen enorm veel tijd bespaard, maar ook de kans op foutieve bestellingen en registraties beperkt. In dit deelproject zorgde de inzet van CI-Control bovendien voor de volgende voordelen: 

  • Registratie van complete locatiedossiers per lid 
  • Inzichtelijke registratie en weergave van de belangrijkste data 
  • Overzicht en controle voor Techniek Nederland dankzij realtime rapportages
  • Inzicht in actuele voorraad van huisstijlelementen 
  • Borging van de huisstijl
Benieuwd hoe we ook waarde kunnen toevoegen aan uw merk? Neem contact met ons op!

Projecten